SWKLS Architects

Architectuur als merkidentiteit

SWKLS Architects ontstaat in 2014 door de herprofilering van het Eindhovense architectenbureau Ronald Swinkels. De eigenaar bekende ambitie naar de stap volgend op aanbouwprojecten. Sindsdien specialiseert hij zich in particuliere woningbouw gekenmerkt door abstracte en moderne elementen. Wij zijn samen met Ronald gekomen tot een nieuwe identiteit die zijn ontwerpvisie symboliseert.

U–Bahn Studio SWKLS Villa

De volgende stap met een nieuwe naam. Van Ronald Swinkels Architects tot {Swkls Architects}

Tijdens het onderzoek zagen we direct we dat architecten in kleinschalige ondernemingen hun eigen naam hanteren. Daarmee bleken zij vooral lokale klanten met een kleiner budget aan te spreken. Om de merkbeleving van Ronald Swinkels architecten een mondiaal karakter te geven is de naam SWKLS bedacht. Naar aanleiding daarvan ontwikkelden we tevens een nieuwe merkstrategie en grafische identiteit. De profilering van SWKLS binnen het veld van architectuur en design groeit zoals gepland.

U–Bahn Studio SWKLS Logo
U–Bahn Studio SWKLS Villa

Architectuur als leidraad

Ronalds architectonische stijl is de leidraad voor de visualisatie van het merk. Op grond van zijn portfolio is een uniek lettertype ontwikkeld waar grafische uitingen uit voortvloeien. Het adopteren van Ronalds ontwerpvisie heeft dan ook geleid tot een passende identiteit met modern en mondiaal karakter.

U–Bahn Studio SWKLS Font
U–Bahn Studio SWKLS Stijl Kleur
U–Bahn Studio SWKLS Logo S
U–Bahn Studio SWKLS Villa

"Onze kernwaarden zijn haarscherp geanalyseerd en vertaald naar een identiteit waar we trots op zijn." {Ronald Swinkels}

U–Bahn Studio SWKLS Drukwerk
U–Bahn Studio SWKLS Bouwzeil
U–Bahn Studio SWKLS Website